Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /mnt/web105/a2/62/54103562/htdocs/joomla_02/templates/cgg/functions.php on line 185

Bijeenkomst 11 april 2019

08:30 - 09:00 uur            Ontvangst met koffie en thee.

 

09:00 - 10:30 uur            Rondje langs de gemeenten.

 

10:30 - 11:30 uur            Presentatie “Aziatische duizendknopen ” door de heer Theo Portegijs, Natuur & Ruimte invasieve exoten BV.

Is Roudup voor de bestrijding van Japanse duizendknoop nog een optie nu blijkt dat dit middel ook funest is voor de darmflora van bijen en waarschijnlijk ook andere insecten en ze daardoor gevoeliger worden voor ziekten? Uit onderzoek begeleid door Stichting Probos blijkt dat uittrekken veelal effectiever is dan glyfosaat. Natuur & Ruimte invasieve exoten BV combineert verschillende bestrijdingsmogelijkheden van Aziatische duizendknopen zonder chemische middelen. Na de wortels uit de bovenlaag te hebben verwijderd of met heet water te hebben gedood zaaien wij inheemse bloemen. Onze inheemse flora laten we met de duizendknopen concurreren met een verrassend effect.

 

11:30 - 12:30 uur            Presentatie over “Groen en Omgevingswet” door mevrouw Ymke Hofhuis, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

 

12:30 - 13:30 uur            Lunch bij Restaurant De Maaspoort, Maaspoort 8 te Stevensweert.

 

13:30 - 14:30 uur            Presentatie Project “Meerse Kamp”, door de heer J. van den Berg, gemeente Maasgouw.

Het gaat over burgerparticipatie in Stevensweert. De realisatie van twee nieuwe stadspoorten door Amici Insulae in samenwerking met het streekmuseum. De locaties van de twee verdwenen stadspoorten worden weer beleefbaar gemaakt met enkele markante kunstwerken. En het gaat ook over de activiteiten in het gebied Meerse kamp. Hier geven een wijngilde, de dorpsraad, visvereniging en de basisschool samen invulling aan een gebied in de dorpsmantel van Stevensweert.

 

14:30 - 15:30 uur            Projectbezoek “Meerse Kamp”, door de heer J. van den Berg, gemeente Maasgouw.