Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /mnt/web105/a2/62/54103562/htdocs/joomla_02/templates/cgg/functions.php on line 185

Voorwaarden leden

Voorwaarden lidmaatschap Contactgroep Groen Limburg

1.    Het lidmaatschap biedt voor één persoon:

        - Toegang tot deelname aan 2 themabijeenkomsten per jaar

        - De mogelijkheid om één introducé per bijeenkomst mee te nemen.

2.   Het lidmaatschap wordt aangegaan voor de periode van 1 kalenderjaar, met een jaarlijkse automatische verlenging.

       De contributie hiervoor bedraagt € 250,00. Indien u na 1 juli lid wordt, betaalt u het eerste jaar € 125,00.

       Beëindiging van het lidmaatschap kan per 1 januari van het volgende kalenderjaar. Opzeggingen moeten uiterlijk 1 maand

       vantevoren (vóór 1 december) schriftelijk of per e-mail ontvangen zijn.

3    Jaarlijks, in Januari, ontvangt men een factuur.

4    Wanneer een lid niet in staat is een van de themabijeenkomsten te bezoeken, dan kan hij/zij zich kosteloos laten vervangen

       door een collega.

5.   Wanneer het lidmaatschap is aangegaan namens een organisatie of betaald wordt door een organisatie en het lid gaat uit dienst,

       kan het lidmaatschap kosteloos worden overgenomen door een collega. Dit dient wel schriftelijk of per e-mail te worden gemeld.

 

 

Sfeer proeven

Als u alleen de sfeer eens wilt proeven tijdens een Themabijeenkomst, ook dit is mogelijk! Voor deze deelname brengen wij u een éénmalig bedrag in rekening van €125,00

Bij het aangaan van het lidmaatschap zal dit bedrag worden verrekend met de jaarlijkse contributie. Wij nodigen u van harte uit om u aan te sluiten bij onze contactgroep.

 

Meld u aan bij Marja Karssen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Algemeen

De Contactgroep Groen Limburg is een netwerk voor ambtenaren met een gedeelde passie voor Groen.

 

Wat heeft de Contactgroep te bieden?

De Contactgroep Groen stimuleert ervaring- en kennisuitwisseling door het organiseren van twee themabijeenkomsten per jaar.

Tijdens elke themabijeenkomst beginnen wij met een rondje langs de aanwezigen, hierin kan iedere deelnemende gemeente vertellen wat er speelt binnen zijn of haar gemeente.

Het doel hiervan is kennisdeling tussen gemeenten en het leren van elkaar. Hierdoor ontstaan tevens nieuwe ideeën voor de volgende bijeenkomsten.

Per bijeenkomst staat een actueel thema aangaande “het groen” centraal en bestaat het programma naast een inhoudelijk deel uit een gezamenlijke lunch en een projectbezoek aan een bijzonder “groene” locatie of project dat is uitgevoerd of in uitvoering is. Hierbij wordt gekeken naar een project in een van de deelnemende gemeenten.

Thema’s die aan bod komen zijn bijvoorbeeld: efficiënt groenonderhoud, verantwoord bezuinigen, het groenbeleidsplan, beeldkwaliteit, nieuwe aanbestedingsvormen, flora en fauna wet, integraal beheren, burgerparticipatie, nieuwe ontwikkelingen binnen groenbeheer als eetbaar groen in openbaar groen en nog veel meer.

 

 

Organisatie

De organisatie van de themadag voor de Contactgroep Groen Limburg wordt verzorgd door Wim Glaap.

Hij zorgt samen met de gemeenten voor de invulling van het programma en nodigt sprekers en inleiders uit voor de betreffende bijeenkomsten. Verder ziet hij toe op het non-commerciële karakter van de bijeenkomsten.

 

 

 

 

 

 

 

Lid worden

Waarom lid worden van Contactgroep Groen Limburg?

 

Op dit moment zijn 17 gemeenten van de provincie Limburg lid. Hoe meer leden wij verwelkomen, hoe meer kennis en ervaring onderling uitgewisseld kan worden. In deze tijd is dat immers zeer belangrijk om de economische crisis het hoofd te kunnen bieden en “het groen” speelt daarin een belangrijke rol. Iedere gemeente heeft daarin een uitdaging, maar staat niet alleen. Een themadag moet leerzaam zijn, maar ook leiden tot kennisdeling. Wij bezoeken aansprekende projecten of locaties, zoals de Efteling of de Floriade, maar wij bezoeken ook bedrijven die interessante diensten of producten leveren. Zo zijn voorheen rondleidingen verzorgd binnen een plangebied, is het groenste dorp van Nederland bezocht, zijn presentaties gehouden over het herinrichten van een bevrijdingspark, over toepassingen en ontwikkelingen over kunstgras. Tijdens de bijeenkomsten snijden wij actuele en interessante onderwerpen aan, zoals overlastbeleid bomen en burgerparticipatie in het openbare groen in de laatste bijeenkomst.

 

 

Wilt u meer weten?


Onze ambassadeur zet zich vol overgave in om de kennisuitwisseling op het gebied van groen uit te breiden en de Contactgroep Groen Limburg onder de aandacht te brengen:

Ralf Pöttgens                                  
Telefoon:  043 6099310                                                   
E-mail:     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                       

 

 

Hoe kunt u lid worden?

 

Meld u aan bij Marja Karssen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.